ΠΛΑΝΗΤΗΣ Χ (NIBIRU ΝΙΜΠΙΡΟΥ)Η επιστροφή του πλανήτη ΧΕπιφανής αστρονόμος αποδεικνύει μαθηματικά την ύπαρξή του
Ο πλανήτης Χ υπάρχει και είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερος από τη Γη, υποστηρίζει επιφανής αστρονόμοςΟυάσινγκτον Η παρουσία ενός άγνωστου και αόρατου σε εμάς πλανήτη – του λεγόμενου «πλανήτη Χ» – έχει προταθεί κατά καιρούς ως ερμηνεία για διάφορες ανωμαλίες που έχουν παρατηρηθεί στις παρυφές του ηλιακού μας συστήματος. Η ύπαρξή του όμως δεν έχει ποτέ αποδειχθεί και η πιθανότητα αυτή έχει σε γενικές γραμμές απορριφθεί από τους ειδικούς.
Τώρα ένας επιφανής αστρονόμος επαναφέρει το ζήτημα. Χρησιμοποιώντας μαθηματικούς τύπους και μοντέλα, όχι μόνο καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο πλανήτης Χ υπάρχει, αλλά επί πλέον υπολογίζει τη θέση και το μέγεθός του.
Τέσσερις φορές μεγαλύτερος από τη ΓηΟ Ρόντνεϊ Γκόμες, αστρονόμος του Αστεροσκοπείου της Βραζιλίας στο Ρίο ντε Τζανέιρο, υποστηρίζει ότι ο πλανήτης Χ βρίσκεται πέρα από τον Ποσειδώνα και τον Πλούτωνα, σε απόσταση 225 δισ. χιλιομέτρων από τον Ηλιο, και έχει μέγεθος τετραπλάσιο από αυτό της Γης.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του, η παρουσία του εξηγεί με τον πιο ικανοποιητικό τρόπο τις ανωμαλίες που παρατηρούνται στις τροχιές ορισμένων πλανητών νάνων και μικρών ουράνιων σωμάτων που βρίσκονται στη Ζώνη Κάιπερ (Kuiper Belt), μια περιοχή σε σχήμα δίσκου η οποία είναι «γεμάτη» με αντικείμενα από πετρώματα ή πάγο που περιστρέφονται γύρω από τον Ηλιο πέρα από την τροχιά του Ποσειδώνα.
Ο κ. Γκόμες παρουσίασε τα ευρήματά του σε συνέδριο της Αμερικανικής Αστρονομικής Εταιρείας που διεξήχθη αυτόν τον μήνα στο Ορεγκον των Ηνωμένων Πολιτειών. Αν και η μέθοδός του απέσπασε τον γενικό έπαινο, πολλοί αστρονόμοι διαφωνούν με την υπόθεσή του. Κύριο επιχείρημά τους είναι το ότι, αν και προσφέρει μια πλήρως εμεπριστατωμένη μαθηματική απόδειξη, δεν έχει κανένα απτό αποδεικτικό στοιχείο.
Καθώς, αν υπάρχει, ο πλανήτης Χ βρίσκεται υπερβολικά μακριά για να γίνει αντιληπτός από επίγεια όργανα παρατήρησης, τα στοιχεία του είδους – αν υπάρχουν – μάλλον θα αργήσουν πολύ να φανούν.
Πηγή:
http://www.tovima.gr/science/physics-space/article/?aid=459132